11 Tips For  Having A Successful Interview

11 Sfaturi Pentru A Avea Un Interviu Reușit

 

Ai un interviu de angajare în programul tău? Există un număr de pași pe care îi poti urmări înainte (și după) interviu pentru a te asigura că faci o impresie bună în timpul interviului.

Acordând timp pregătiri pentru interviu în avans, te poate ajuta să îti asiguri o ofertă de muncă. Iată cum să analizezi locul de muncă, cum să practici intrebările și răspunsurile interviului, cum să vă îmbracați pentru interviu, ce să faci după interviu plus alte sfaturi de pregătire pentru interviu.

1. Analizează Postarea

O parte importantă a pregătirii pentru interviu este să îti acordzi timp pentru a analiza postarea job-ului. Pe măsură ce revizui descrierea postului, ia în considerare ceea ce caută compania într-un candidat.

Construiește o listă a aptitudinilor, cunoștințelor, calităților profesionale și personale care sunt solicitate de angajator pentru a avea șanse mai mari sa obți locul de muncă.

2. Te Potrivești Cerințelor?

Odată ce ai creat o listă a aptitudinilor pentru aceast job, continuă cu o listă cu punctele tale forte și potrivește-le cu cerințele locului de muncă.

Creaza o listă cu până la 10 punctele forte ale tale. ce corespund cerințelor jobului. Acestea pot include aptitudini, calități, certificări, experiențe, calificări profesionale, abilități, abilități informatice și baze de cunoștințe. Poîi să folosești acestea atunci când explici angajatorului motivul pentru care ești o potrivire excelentă pentru acest loc de muncă.

De asemenea, gandeste-te la exemple din experiențele de muncă din trecut care arată că ai aceste calități. În acest fel, dacă intervievatorul îți cere să descri un moment în care ai demonstrat o anumită abilitate sau calificare, vei fi pregătit.

Consultează cerințele postului, lista cu punctele forte și exemplele tale înainte de interviu, astfel încât să fii pregătit să le împărtășești în timpul interviului.

Această pregătire te va ajuta să răspunzi la întrebările puse în timpul interviului, concepute pentru a determina dacă ai cunoștințele, abilitățile și calitățile necesare pentru a îți îndeplini misiunea.

3. Cercetați Compania

Înainte de a merge la un interviu de angajare, este important să afli cât de mult puteți despre nu numai locul de muncă, ci și compania. Cercetarea companiei este o parte esențială a pregătirii interviului. Te va ajuta să te pregătești atât să răspunzi la întrebările de interviu despre companie, cât și să adresezi intervievatorului întrebări despre companie. Vei putea, de asemenea, să afli dacă societatea și cultura companiei sunt potrivite pentru tine.

Pentru o înțelegere concisă a companiei, consulteaza site-ul companiei, în special pagina “Despre noi”. Întelege modul în care compania se compară cu alte organizații din aceeași industrie citind articole despre companie în reviste sau site-uri industriale. De asemenea, poți verifica recenziile companiilor de la clienți și de la angajații actuali și fosti.

4. Exersați Interviul

Acorda-ți timp pentru a răspunde la posibile întrebări care probabil vor fi puse în timpul interviului. Așa vei fi pregatit să raspunzi la asemenea întrebari, și poți sta liniști deoarece nu vei căuta un răspuns în timp ce te afli pe scaunul la interviului.

Practică intervievarea cu un prieten sau un membru al familiei înainte și va fi mult mai ușor atunci când te afli într-un interviu de angajare.

Încercați să efectuezi interviul de practică în același format ca și interviul real. De exemplu, dacă este vorba de un interviu telefonic, cere-i unui prieten să te apeleze și să îți pună întrebări la. Dacă este vorba de un interviu cu mai mulți oameni, cere câtorva prieteni să se prefacă că sunt un juriu.

Revizuiți intrebările și răspunsurile frecvent înainte de interviu pentru a îți acorda toate șansele pentru a te angaja.

5. Pregătește-ți Hainele De Interviu

Nu aștepta până în ultimul minut pentru a te asigura că hainele de interviu sunt gata.

Indiferent de tipul de loc de muncă pentru care ai interviuri, prima impresie ar trebui să fie una extraordinară. Daca ști că deobicei locul de muncă e profesionist, îmbraca-te ca un om de afaceri.

Dacă soliciți un loc de muncă într-un mediu mai casual, cum ar fi un magazin sau un restaurant, este totuși important să fii curat, ordonat și bine îngrijit și să prezinți o imagine pozitivă angajatorului.

(Pentru femei) De asemenea, este important să te gândești la machiaj și accesorii atunci când te îmbraci pentru un interviu.

6. Decide Ce Să Faci Cu Părul Tău

Cum îți stilezi părul pentru un interviu de angajare este aproape la fel de important ca îmbrăcămintea pe care o vei purta. La urma urmei, intervievatorul va observa totul despre tine – inclusiv tinuta de interviu, și parul tău (și machiaj) – ai doar cateva secunde pentru a face o impresie buna.

7. Ce Să Aduci Cu Tine La Un Interviu De Angajare?

Este important să ști ce să aduci (și ce să nu aduci) la un interviu de angajare. Elementele care trebuie aduse includ un portofoliu cu copii suplimentare ale CV-ului, o listă de referințe, o listă de întrebări adresate intervievatorului și ceva de scris.

De asemenea, este important să ști ce să nu aduci, inclusiv telefonul mobil (sau cel puțin opriți telefonul), o ceașcă de cafea, guma sau orice altceva ce nu corespunde unui interviu.

8. Cum Să Te Comporți La Interviu?

Comportamentul corect la interviu este important. Amintește-ți să saluți recepționerul, intervievatorul tau, și toți ceilalți cu care te întâlnești politicos, plăcut și cu entuziasm.

În timpul interviului, ai grija de limbajul corpului tău – strânge ferm mana și faceți contact vizual când dai mana pentru prima oara și fi atent la tot ce se spune.

Cu cât faci o impresie cât mai pozitivă, cu atât mai bine pentru tine. Aceste sfaturi de comportament pentru interviul de angajare te vor ajuta să face cea mai bună impresie.

9. Află Exact Unde Are Loc Interviul

Este important să știți unde trebuie să mergi pentru interviul tau de angajare. În acest fel, eliminați șansa de a întârzia la interviu. Folosește Google Maps sau o altă aplicație pentru a obține indicații de orientare dacă nu sunteți sigur în ce direcție mergeți.

Programează-ți GPS-ul, dacă ai unul, astfel încât să poți găsi cea mai bună ruta spre companie. Verifică unde poți parca.

10. Ascultă Și Pune Întrebări

În timpul unui interviu, ascultarea este la fel de importantă ca răspunsul la întrebări. Dacă nu ești atent, nu vei putea da un răspuns bun.

Este important să asculți intervievatorul, să acorzi atenție și să ai destul timp, dacă ai nevoie, să dai un răspuns adecvat. De asemenea, este important să discuți despre calificările tale într-un mod care va impresiona intervievatorul.

La sfârsitul interviului, recrutorul trebuie să creadă că tu ești o candidatul ideal și că ești foarte interesat de acel loc de muncă.

11. Trimite Un Mesaj De Mulțumire

Dupa un interviu de angajare, trimite un mesaj de mulțumire care îți reiterează interesul pentru locul de muncă.

Consideră scrisoarea ta de mulțumire ca o scrisoare de “vânzări” ulterioara. Spunde din nou de ce dorești acel job, de ce te potrivești, cum ai putea aduce contribuții semnificative lucrand acolo, și așa mai departe.

Îți dorim mult succes la interviu! Ce părere ai despre articol? Lasa un comment mai jos!

Leave a Reply